NADZORNA MISIJA SVJETSKE BANKE - FGU

Novosti pregled

NADZORNA MISIJA SVJETSKE BANKE

23.04.2020 12:18

Sukladno novonastaloj situaciji izazvanoj pandemijom Corona virusa ( COVID-19) projektni tim Svjetske Banke je u okviru redovite misije održao online sastanke sa predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u razdoblju od 21.-22. travnja 2020. godine a sve u svrhu procjene napretka realizacije Projekta registracije nekretnina u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Predstavljene su dosadašnje aktivnosti implementirane u okviru tekućeg projekta a razgovaralo se i o utjecaju epidemije COVID-19 na provedbu projektnih aktivnosti. Tijekom misije konstatirana je dobra efikasnost u provođenju najvećeg broja aktivnosti, te da su indikatori vezani za Projekt ispunjeni.

Razgovaralo se i o aktivnostima planiranim u okviru dodatnog financiranja odobrenog od strane Upravnog odbora Svjetske Banke 5. ožujka 2020. godine a čija se efektivnost očekuje nakon provođenja domaćih procedura odobravanja od strane nadležnih institucija Bosne i Hercegovine. Dogovoreno je da svi akteri postupaju žurno unutar vlastitog domena nadležnosti i utjecaja.

U okviru dodatnog financiranja od strane Svjetske Banke je planiran nastavak razvoja održivog sustava zemljišne administracije u pogledu harmonizacije podataka zemljišne knjige i katastra za područje Federacije Bosne i Hercegovine.

Natrag