Četrnaesta sjednica vijeća IPP Federacije BiH - FGU

Novosti pregled

Četrnaesta sjednica vijeća IPP Federacije BiH

19.04.2019 11:38

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je održana četrnaesta sjednica Vijeća za infrastrukturu prostornih podataka Federacije BiH 18. travnja 2019. godine. Na ovoj sjednici je Vijeće raspravljalo o točkama dnevnog reda kako slijedi:

 

  1. Usvajanje Zapisnika sa XIII sjednice Vijeća IPP FBiH;
  2. Radna skupina za komunikaciju i izgradnju kapaciteta IPP FBiH;
  3. Radna skupina za poslovni model;
  4. Radna skupina za tehničke standarde;
  5. Radna skupina za institucionalna i pravna pitanja;
  6. Registar subjekata i Registar izvora prostornih podataka;
  7. Tekuća pitanja.

 

Na sjednici su sudjelovali članovi Vijeća nadležnih institucija, sukladno rješenju Vlade Federacije BiH.

S obzirom da su formirane sve Radne skupine Vijeća IPP FBiH, a sukladno Strategiji uspostave i održavanja IPP Federacije BiH i Trogodišnjem planu rada Vijeća, predsjednici Radnih skupina su prezentirali dosadašnji rad i iskustva prilikom komunikacije sa subjektima. Također je prezentiran i plan rada za naredni period a posebno je naglašena težnja ka međusobnoj suradnji između Radnih skupina, a sve u cilju detaljnijeg pristupa subjektima i poticanja subjekata ka umrežavanju i dijeljenju podataka.  

Predsjednik Vijeća gosp. Željko Obradović je predložio da Radne skupine pripreme nacrt Trogodišnjeg plana rada koji će se koristiti prilikom izrade Trogodišnjeg plana rada Vijeća IPP Federacije BiH. Radne skupine trebaju dostaviti prvi nacrt u roku od 60 dana kad će biti zakazana i nova sjednica Vijeća.

Natrag