SVEČANO PROGLAŠENJE ZAVRŠETKA PROJEKTA ADRESNOG REGISTRA U OPĆINI TEŠANJ - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

SVEČANO PROGLAŠENJE ZAVRŠETKA PROJEKTA ADRESNOG REGISTRA U OPĆINI TEŠANJ

21.11.2017 12:32

U prostorijama Općine Tešanj javnosti je 20. 11. 2017. godine svečano predstavljen adresni registar.

Načelnik Općine gosp. Suad Huskić poželio je dobrodošlicu prisutnima, uz kratak osvrt na postignute rezultate projekta. Naglašena je važnost organiziranog i sistematskog obilježavanja svih objekata na području općine, te uspostavljanje elektronske baze sa svim potrebnim podacima.

Svečanim postavljanjem prve pločice s brojem 1 na zgradu Općine Tešanj, u martu 2016. godine, počela je implementacija projekta adresnog registra. Tokom implementacije postavljena su 15 182 kućna broja. Također, izvršeno je i prikupljanje podataka za izradu socijalne karte, koja će biti osnov za razne analize. Istaknuto je prepoznavanje značaja i potrebe društva za izgradnjom adresnog registra, te opisan postupak uspostavljanja adresnog registra, kao i rezultati i izazovi koji predstoje tokom narednog perioda.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (FGU) gosp. Denis Tabučić, koordinator CILAP projekta za FBiH, gđa Željka Kolobarić, koordinatorica radne grupe za uspostavljanje adresnog registra u FBiH, te predstavnici projekta CILAP gđa Anđa Zimić, direktorica projekta CILAP, i gosp. Šeho Zimić, tehnički savjetnik za projekt CILAP, kao i predstavnici institucija koje će u budućnosti koristiti ove podatke. Predstavnicima FGU-a i CILAP-a su uručene zahvalnice za podršku projektu.

Natrag