Studijski posjet Republičkom geodetskom zavodu Republike Srbije - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Studijski posjet Republičkom geodetskom zavodu Republike Srbije

16.07.2013 15:17

U okviru projekta „Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini“ (CILAP), partnerskog projekta između Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i Lantmäterieta, organiziran je studijski posjet Republičkom geodetskom zavodu Republike Srbije.

Cilj posjeta je bio da se članovi komponente broj 7, Digitalni arhiv, i komponente broj 6, Razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija, upoznaju s radom na ovom polju koji je obavljen u RGZ-u. Tijekom posjeta stučnjaci i zaposlenici Republičkog zavoda su stručnim prezentacijama svoje goste upoznali s poslovnim procesima, zakonskom regulativom, pravilnim pristupima, kao i pozitivnim i negativnim iskustvima koje su oni imali kroz svoj rad. Motiviranost i spremnost obje radne skupine da se posvete aktivnostima potrebnim za ostvarivanje rezultata u sklopu komponenti je svakako porasla nakon uvida u posao koji su kolege Republičkog geodetskog zavoda Republike Srbije obavili u sklopu sličnog projekta, koji je također bio financiran od strane SIDA-e.
Izaslanstvima iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske pridružili su se i direktorica CILAP projekta gospođa Anđa Zimić, kao i tehnički savjetnik projekta gospodin Šeho Zimić.

Natrag