Sastanak nacionalnih koordinatora i Upravnog odbora IMPULS projekta - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Sastanak nacionalnih koordinatora i Upravnog odbora IMPULS projekta

12.04.2017 18:55

Redovni tromjesečni sastanak nacionalnih koordinatora i Upravnog odbora IMPULS projekta održan je 11. i 12. aprila 2017. godine u Zagrebu. Sastanak je organizirao voditelj projekta – švedska geodetska uprava Lantmäteriet, u saradnji s mlađim partnerom u projektu – Državnom geodetskom upravom Republike Hrvatske.

Na sastanku je razmatran Nacrt polugodišnjeg izvještaja o implementaciji projekta, koji se podnosi Švedskoj agenciji za međunarodnu saradnju i razvoj – SIDA. U okviru izvještaja razmatran je i budžet planiran do završetka IMPULS projekta (kraj 2018. godine).

Provedena je i diskusija o zajedničkim aktivnostima u vezi s akcionom planovima pojedinačnih geodetskih agencija Zapadnog Balkana u okviru IMPULS projekta. Definiran je i datum održavanja X. regionalne konferencije, koja će se održati u Skopju u organizaciji Agencije za katastar nekretnina Makedonije – AREC.

Jedna od važnijih tački sastanka, praćena konstruktivnom diskusijom, bila je planiranje sljedećeg projekta koji će se nastaviti na osnovu rezultata postignutih u okviru IMPULS projekta.

U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove sastanku su prisustvovali direktor Uprave gosp. Željko Obradović i nacionalna koordinatorica IMPULS projekta doc. dr. Slobodanka Ključanin.

Natrag