Razvoj ljudskih resursa - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Razvoj ljudskih resursa

05.04.2019 13:31

U skladu sa planiranim aktivnostima CILAP projekta u periodu od 2. do 04.04.2019.godine u Mostaru je održana radionica u okviru koje je nastavljen rad na izgradnji kapaciteta ljudskih resursa (HR) davanjem podrške implementaciji HR strategija geodetskih uprava.

Ovo je prva radionica koja je održana zajedničkim naporima CILAP i norveškog donatorskog projekta a u cilju osiguranja održivosti do sada postignutih rezultata u polju HR. Radionicu su vodili stručnjaci iz norveške uprave za kartografiju- Kartverket, gosp. Hans Petter Karlsen, direktor odjeljenja za ljudske resurse i gđa Anne Kristin Frivold, savjetnik.

Stručnjaci su održali prezentacije o Kartverket-u i poziciji odjeljenja za ljudske resurse, o šest paradoksa HR, strateškom upravljanju kompetencijama, iskustvima Kartverket-a i upravljanju konfliktima.

Grupni praktični rad predstavnika geodetskih uprava je uključio prezentaciju i evaluaciju trenutnog stanja u pogledu HR primjenom šest paradoksa i vježbom za strateško upravljanje kompetencijama.

Sinergija CILAP i norveškog donatorskog projekta se pokazala kao izuzetno korisna, a angažovanjem stručnjaka iz Norveške je omogućeno da geodetske uprave, osim švedskih, sagledaju i norveška iskustva. Zajednički je zaključak da bi ovakav vid saradnje trebalo dalje razvijati i u svim drugim oblastima u kojima CILAP i norveški donatorski projekat podržavaju unapređenje zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini.

Natrag