PROJEKT REGISTRACIJE NEKRETNINA, FAZA VIII – PRIPREMNI SASTANAK S PREDSTAVNICIMA SUDOVA I OPĆINA - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

PROJEKT REGISTRACIJE NEKRETNINA, FAZA VIII – PRIPREMNI SASTANAK S PREDSTAVNICIMA SUDOVA I OPĆINA

13.11.2017 12:34

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove su 9. i 10. 11. 2017. godine održani pripremni sastanci s predstavnicima sudova i općina koji su uključeni u fazu VIII Projekta registracije nekretnina.

Na sastancima su učestvovali gosp. Željko Obradović, direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove; gosp. Nedžad Pašalić, rukovoditelj Jedinice za implementaciju Projekta; gosp. Muris Ajanović, konsultant za katastar; te gđa Slađana Katić, konsultant za zemljišnu administraciju, zatim predstavnici općinskih sudova u Goraždu, Gračanici, Kalesiji, Sarajevu, Zavidovićima, Zenici, Čapljini, Širokom Brijegu, Orašju, Livnu, Živinicama, kao i predstavnici općina Gračanica, Srebrenik, Tešanj, Gradačac, Kalesija, Stari Grad Sarajevo, Vogošća, Ilijaš, Maglaj, Čapljina, Ravno, Posušje, Domaljevac-Šamac, Odžak, Tomislavgrad, Ljubuški, Živinice, te gradova Goražde i Zenica.

Na sastancima su prezentirane obaveze sudova i općina u predstojećoj fazi implementacije Projekta, nakon čega se razgovaralo i o dosadašnjim iskustvima u realizaciji Projekta.

Natrag