POTPISAN UGOVOR O RENOVIRANJU ZEMLJIŠNOKNJIŽNIH I KATASTARSKIH UREDA - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

POTPISAN UGOVOR O RENOVIRANJU ZEMLJIŠNOKNJIŽNIH I KATASTARSKIH UREDA

03.03.2016 10:46

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 2. 3. 2016. godine potpisan Ugovor o renoviranju zemljišnoknjižnih i katastarskih ureda u Federaciji BiH – Faza II. Ugovor su potpisali direktor Federalne uprave gosp. Željko Obradović i pomoćnik direktora za operativne poslove firme Ćosićpromex d.o.o. Usora gosp. Samir Bešlagić.

Vrijednost ugovora je 669.552,81 KM, a period implementacije je 6 mjeseci. Renoviranjem će biti obuhvaćeno 17 ureda, i to 3 zemljišnoknjižna i 14 katastarskih ureda s područja Federacije BiH.

Ugovor je potpisan u sklopu implementacije komponente B (Razvoj infrastrukture za registraciju nekretnina) Projekta registracije nekretnina, koji se finansira kreditnim sredstvima Svjetske banke. Osnovni cilj renoviranja ureda je poboljšanje uslova rada i infrastrukture u zemljišnoknjižnim i katastarskim uredima, što će rezultirati boljim uslugama i povećanim stepenom zadovoljstva korisnika usluga.

Natrag