POSJETE OPĆINSKIM SUDOVIMA U ŠIROKOM BRIJEGU I ČITLUKU - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

POSJETE OPĆINSKIM SUDOVIMA U ŠIROKOM BRIJEGU I ČITLUKU

30.05.2019 21:33

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović, direktor, gosp. Nedžad Pašalić, pomoćnik direktora i gđa Slađana Lozančić, konsultant za zemljišnoknjižnu administraciju u Jedinici za implementaciju RERP projekta posjetili su Općinske sudove u Širokom Brijegu i Čitluku 29. maja 2019. godine.

Održani su sastanci u Općinskom sudu u Širokom Brijegu i Općinskom sudu u Čitluku na kojem su učestvovali i predsjednici sudova, gradonačelnik Širokog Brijega, načelnici Općina Posušje i Čitluk te predstavnici zemljišnoknjižnih ureda i službi za katastar koji direktno učestvuju u aktivnostima Projekta registracije nekretnina.

Razgovaralo se o trenutnom stanju realizacije aktivnosti Projekta registracije nekretnina za katastarske općine s područja Općine Posušje, Općine Čitluk i Grada Široki Brijeg, nakon čega su dogovorene daljnje aktivnosti po pitanju povećanja dinamike rada na rješavanju predmeta zamjene/uspostave zemljišne knjige, a sve u cilju završetka započetih poslova u okviru aktivnosti Projekta registracije nekretnina.

Natrag