POSJETA UČENIKA IZ SREDNJE GRAĐEVINSKO- GEODETSKE ŠKOLE TUZLA - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

POSJETA UČENIKA IZ SREDNJE GRAĐEVINSKO- GEODETSKE ŠKOLE TUZLA

18.04.2019 15:37

Učenici Srednje građevinsko - geodetske škole u Tuzli su 18. aprila 2019. godine posjetili Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Posjet je planiran godišnjim programom rada škole, kao jednodnevna stručna ekskurzija.

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, gosp. Željko Obradović je poželio dobrodošlicu učenicima i nastavnicima, a kroz prezentaciju gosp. Denisa Tabučića, zaposlenika Sektora za geoinformatiku, su se pobliže upoznali s ustrojem i radom Uprave, nadležnostima i trenutačnim projektima. Obzirom da većina učenika planira nastaviti obrazovanje na Građevinskom fakultetu – Odsjeku za geodeziju, navedena prezentacija im je koristila za daljnje obrazovanje.

Nastavnici i učenici su postavljali pitanja predavaču, s naglaskom na funkcionisanje Sektora za geoinformatiku obzirom da predmete u vezi s geoinformatikom ne slušaju u redovnoj nastavi.

Natrag