Održani sastanci u općinama Bosanski Petrovac i Ključ na temu uspostavljanja adresnog registra - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održani sastanci u općinama Bosanski Petrovac i Ključ na temu uspostavljanja adresnog registra

04.11.2016 12:35

U prostorijama općina Bosanski Petrovac i Ključ su 3. 11. 2016. godine održani sastanci na temu uspostavljanja adresnog registra. U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove sastancima su prisustvovali g. Denis Tabučić, CILAP koordinator, i g. Ivan Kvesić, koordinator 2. komponente CILAP projekta.

Prvi sastanak je održan s predstavnicima općine Bosanski Petrovac, kojem su u ime općine prisustvovali g. Zlatko Hujić, načelnik, gđa Nataša Kecman, šefica Službe za stambeno-komunalnu djelatnost, g. Omer Hodžić, šef Službe za katastar i imovinskopravne poslove. Trenutno stanje u vezi s adresnim registrom detaljno je obrazložila gđa Nataša Kecman. U općini Bosanski Petrovac je od 2008. do 2010. godine izvršeno označavanje ulica nazivima i zgrada kućnim brojevima za veći dio urbanog dijela općine, te je posebno bitno naglasiti da su za urbani dio donesene i općinske odluke.

Na drugom sastanku, koji je održan s predstavnicima općine Ključ, g. Admir Šistek, šef Službe za geodetske poslove i katastar nekretnina, prikazao je stanje u vezi s adresnim registrom svoje općine. Općina Ključ je 2015. godine donijela Odluku o određivanju i obilježavanju naziva ulica, ustanova i trgova i označavanju zgrada brojevima, a početkom 2016. godine Odluku o određivanju naziva ulica i trgova u naseljenim mjestima na području mjesne zajednice Velagići.

Općine Bosanski Petrovac i Ključ su u svojim budžetima za 2017. godinu planirale sredstva za uspostavljanje adresnog registra.

Predstavnici općina su, također, upoznati sa svim koracima i načinima uspostavljanja adresnog registra, a u idućem periodu očekuje se potpisivanje ugovora o saradnji Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i navedenih općina.

Natrag