Održana vanredna generalna skupština EuroGeographics-a - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održana vanredna generalna skupština EuroGeographics-a

29.04.2020 20:17

Vanredna generalna skupština EuroGeographics-a je održana 29.04.2020. godine putem online platformi za komunikaciju. Učestvovalo je preko 72 delegata iz više od 50 agencija iz različitih Evropskih država.

Ovakva alternativna metoda komunikacije i okupljanja je ipak omogućila članovima uvid u finansijske račune udruženja i saznanja o mrežama razmjene znanja koju EuroGeographics vodi i razvija za različite cjeline poslovanja.

Posebna pažnja na ovogodišnjoj skupštini posvećena je narednim temama:

  1. Informisanje o tekućim aktivnostima EuroGeographics-a;
  2. Prezentacija vrijednosti i relevantnih pogodnosti koje EuroGeographics nastavlja pružati svim agencijama članicama;
  3. Aktivnosti mreža za razmjenu znanja (KEN);
  4. Uloga i važnost stalnih dopisnika EuroGeographics-a

Također je prezentovana predviđena metodologija glasanja članova EuroGeographics-a o usvajanju konačnih finansijskih računa asocijacije za 2019. godinu, kako bi isti bili registrovani pri nadležnom trgovačkom sudu u Belgiji.

U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove na skupštini je učestvovao gosp. Denis Tabučić – pomoćnik direktora u Sektoru za upravljanje projektima iz programa javnih investicija.

Važno je napomenuti da je naredna redovna godišnja skupština sa učešćem generalnih direktora svih agencija planirana za održavanje u oktobru 2020. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina a organizacija događaja će direktno ovisiti o okolnostima vezanim za pandemiju Corona virusa (COVID-19).

Natrag