ODRŽANA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA CILAP PROJEKTA - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

ODRŽANA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA CILAP PROJEKTA

08.12.2014 12:30

U Trebinju je 4. 12. 2014. godine održana sjednica Upravnog odbora CILAP projekta. Na sjednici je prezentiran i usvojen Godišnji izvještaj o napretku projekta za 2014. godinu, nakon čega je prezentiran i usvojen Godišnji radni i vremenski plan projekta za 2015. godinu.

U nastavku sjednice dogovoreno je da se do sredine 2015. godine pripremi projektni dokument za drugu fazu projekta (period 2016. – 2018. godine).

Sjednici su u ime Ambasade Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini prisustvovali savjetnica za razvojnu saradnju Marie Bergstrom i lokalni menadžer portfelja Nedim Bukvić, u ime Läntmaterieta (geodetska uprava Kraljevine Švedske) sjednici je prisustvovao zamjenik generalnog direktora Anders Lundquist, a u ime CILAP projekta sjednici su prisustvovali direktorica projekta Anđa Zimić, te konsultanti Šeho Zimić i Dejan Jeremić. U ime Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS sjednici su prisustvovali direktor Miloš Komljenović i savjetnik direktora Darko Mišković, dok je u ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove sjednici prisustvovao pomoćnik direktora Nedžad Pašalić.

Svi učesnici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom implementacijom CILAP projekta, te podržali daljnju implementaciju projekta i nastavak uspješne saradnje Kraljevine Švedske i Bosne i Hercegovine na unaprjeđenju zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini.

Natrag