Održana radionica u sklopu CILAP projekta „Upravljanje projektima“ - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održana radionica u sklopu CILAP projekta „Upravljanje projektima“

16.07.2019 20:38

Radionica sa ciljem početka treninga o upravljanju projektima je održana u Laktašima od 8.-11.7.2019. godine. Radionicu je vodio stručnjak iz Lantmäteriet-a gosp. Kent Nilsson, viši tehnički savjetnik u odjeljenju za međunarodne usluge Lantmäteriet-a, a glavni cilj je obuka grupe stručnjaka iz obe geodetske uprave uključenih u različite projekte o metodama i alatima za vođenje, upravljanje i praćenje projekata u okviru geodetskih uprava. Na radionici su učestvovale i predstavnice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ovo je bio prvi od dva planirana treninga iz ove oblasti na kome je glavni cilj bio pregled najvažnijih činilaca dobrog upravljanja projektima.

Tokom radionice je detaljno predstavljen projektni model PPS koji se koristi u Lantmäteriet-u- postavke, procedure, faze, tačke odluke, forma i sadržaj najvažnijih projektnih dokumenata kao i način njihovog kreiranja.

Natrag