Održana radionica na temu ,,Plan implementacije Registra cijena“ - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održana radionica na temu ,,Plan implementacije Registra cijena“

23.02.2015 14:21

U skladu s planiranim aktivnostima CILAP projekta u periodu od 16. do 20. februara 2015. godine u  Sarajevu je održana radionica na temu „Plan implementacije Registra cijena“.

Teme radionice:

  • Pregled Nacrta plana implemetacije Registra cijena
  • Priprema za prezentaciju: rezultata pilot-projekta i plana implemetacije Registra cijena
  • Usklađivanje daljnjih aktivnosti.

Radionicu su vodili regionalni stručnjaci – gosp. Dušan Mitrović iz Slovenije i gđa Marija Rašković iz Srbije.

Na početku radionice su razmatrani koncept Registra cijena izrađenog u Srbiji te detaljniji proces obrade podataka Registra prometa u Sloveniji. Drugog dana radionice stručnjaci su iznijeli svoje prijedloge i komentare na Nacrt plana implementacije Registra cijena i dali prijedloge kako rukovodstvu predstaviti uloženi rad tokom trajanja projekta.

Također, 20. 2. 2015. godine je zajedno s IT stručnjacima ispred Lantmäterieta gosp. Tobiasom Lundbergom i gosp. Henrikom Enforsom iz Švedske i rukovoditeljima IKT grupe komponente 6 održana radionica na kojoj se diskutiralo o rješenjima i IT/IM specifikacijama za Registar cijena.

Prema godišnjem planu CILAP projekta i planu dogovorenom na radionici u Sarajevu, radna grupa će početkom marta finalni plan implementacije Registra cijena te aktivnosti koje prethode u 2015. godini predstaviti rukovodstvu entitetskih uprava za geodetske i imovinskopravne poslove.

Natrag