Održana prezentacija "Projekta registracije nekretnina" - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održana prezentacija "Projekta registracije nekretnina"

25.06.2016 09:39

U Mostaru, u hotelu „Ero“, je 23. 6. 2016. godine održana prezentacija „Projekta registracije nekretnina“. Prezentaciji su prisustvovali javni pravobranioci, službenici iz općinskih službi za geodetske poslove, imovinskopravne poslove, prostorno uređenje i građenje, te službenici iz zemljišnoknjižnih ureda s područja Hercegovačko-neretvanskog, Zapadnohercegovačkog i Hercegbosanskog kantona.

Prezentaciju je otvorio gosp. Željko Obradović, direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, koji je prisutnima predstavio cilj i aktivnosti Projekta. Prisutnima su se također obratili gosp. Ivan Lesko, konsultant za katastar, gđica Slađana Katić, konsultantica za zemljišnu administraciju, te gđa Dijana Brkić, rukovoditeljica Zemljišnoknjižnog ureda Općinskog suda u Tešnju, svatko s aspekta svog područja aktivnosti u Projektu.

Cilj prezentacije je bio da se široj grupi učesnika predstave aktivnosti Projekta, kao i ključna pitanja koja se odnose na njihovo područje djelovanja, a u svrhu aktivnog učešća u implementaciji Projekta registracije nekretnina.

Natrag