Održana druga prezentacija "Projekta registracije nekretnina" - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održana druga prezentacija "Projekta registracije nekretnina"

03.06.2016 11:11

U hotelu „Park“ u Bihaću održana je dvodnevna prezentacija „Projekta registracije nekretnina“. Prvog dana, 31. 5. 2016. godine, prezentaciji su prisustvovali javni pravobranioci i službenici iz općinskih službi za geodetske poslove, imovinskopravne poslove, prostorno uređenje i građenje iz svih općina Unsko-sanskog kantona. Drugi dan prezentacije, 1. 6. 2016. godine, bio je namijenjen predstavnicima poreznih ureda i ispostava, kantonalnih ministarstava, notarima i advokatima s područja Unsko-sanskog kantona.

Prezentaciju je otvorio gosp. Nedžad Pašalić, rukovodilac Jedinice za implementaciju Projekta registracije nekretnina, koje je prisutnima predstavio aktivnosti Projekta, po njegovim komponentama. Prisutnima su također govorili gosp. Muris Ajanović, konsultant za katastar, gđica Slađana Katić, konsultantica za zemljišnu administraciju, i gosp. Dino Aličić, rukovodilac Zemljišnoknjižnog ureda Općinskog suda u Zavidovićima, svako s aspekta svog područja aktivnosti u Projektu.

Cilj prezentacije je bio da se široj grupi učesnika, predstavnicima općinskih organa, poreznih ureda, notarima, advokatima i drugima predstave aktivnosti Projekta, kao i ključna pitanja koja se odnose na njihovo područje djelovanja, u svrhu aktivnog učestvovanja u implementaciji Projekta registracije nekretnina.

Natrag