Održan sastanak u Osnovnom sudu u Orašju - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održan sastanak u Osnovnom sudu u Orašju

22.01.2016 17:15

U Orašju je 22. januara 2016. godine održan zajednički sastanak predstavnika Federalnog ministarstva pravde, Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Osnovnog suda Orašje i Općine Orašje. Sastanku su prisustvovali ministar Mato Jozić, direktor Željko Obradović, pomoćnik direktora Nedžad Pašalić, predsjednik Osnovnog suda Darko Županić, načelnik Đuro Topić te predstavnici općinskog ureda za katastar. Sastanku su također prisustvovali i direktorica CILAP projekta Anđa Zimić te asistent Šeho Zimić.

Tema sastanka bila je realizacija projekta komasacije i implementacija aktivnosti projekta Registracija nekretnina – RERP.

Okončanje katastarskih poslova u projektu komasacije u katastarskim općinama Kopanice i Vidovice se očekuje do kraja februara tekuće godine i podaci će se predati zemljišnoknjižnom uredu Osnovnog suda u Orašju.

Realizacija ugovorenih obaveza u okviru projekta Registracija nekretnina – RERP se odvija sukladno predviđenoj dinamici i zahtijeva maksimalno angažiranje općinskih službi za katastar i urbanizam.

Nakon diskusije o aktuelnim temama istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjim realiziranim aktivnostima, ali i zatraženo što prije stavljanje u funkciju završenih katastarskih aktivnosti u procesu uspostavljanja i zamjene zemljišne knjige u Orašju.

Imajući u vidu složenost svih aktivnosti u realizaciji projekta Registracija nekretnina – RERP, sugerira se jačanje kapaciteta kako u općinskim službama tako i u zemljišnoknjižnom uredu Osnovnog suda u Orašju.

Natrag