Održan sastanak u okviru GEOBIZ projekta u Zagrebu - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održan sastanak u okviru GEOBIZ projekta u Zagrebu

06.02.2020 12:55

Sastanak u okviru projekta Business driven problem-based learning for academic excellence in geoinformatics (GEOBIZ) je održan u prostorijama Rektorata Univerziteta u Zagrebu od 4. do 6. februara 2020. godine. Koordinator projekta je Geodetski fakultet Univerziteta u Zagrebu, odnosno prof. Dr. Željko Bačić.

Sastanak su pozdravnim govorima otvorili Rektor Univerziteta u Zagrebu, prof. Dr. sc. Damir Boras, predstavnica Agencije za mobilnost i programe EU i dekan Geodetskog fakulteta, prof. dr. Almin Đapo.

Tokom radnog dijela su sudionici upoznati sa projektnim zadatkom GEOBIZ projekta. Gospođa Giulia Moro iz EACEA je prezentovala obaveze projekta prema investitoru, zatim su prof. Dr. Gezim Gjata iz UPT Tirana, Dragan Protić iz Gilab Ltd. Beograd te Andrej Lončarić iz GDI Ltd. Zagreb prezentovali i naglasili značaj projekta za poboljšanje saradnje između akademskog i privrednog sektora.

Prezentovani su i partneri GEOBIZ projekta, a budući da je Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove jedna od partnera upriličena je prezentacija koju je održala gđa Slobodanka Ključanin, stručni savjetnik za kartografiju.

Aktivnosti glede dodjele zadataka i upoznavanja s obavezama su također prezentovane a Federalna geodetska uprava je u skladu sa projektnim zadatkom projekta dužna osigurati osobe koje će biti uključene u rad Nadzornog odbora GEOBIZ projekta, u vidu davanja podrške u organizaciji radionica, izgradnje kooperacije sa akademskim sektorom te podizanje svijesti o značaju geopodataka.

Natrag