ODRŽAN SASTANAK NACIONALNIH KOORDINATORA IMPULS PROJEKTA - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK NACIONALNIH KOORDINATORA IMPULS PROJEKTA

21.01.2019 10:48

Sastanak nacionalnih koordinatora IMPULS projekta je održan od 16.01. do 17.01. 2019. u Gävleu, Kraljevina Švedska. Federalnu upravu za geodetske i imovinsko pravne poslove ovom prilikom je predstavljala je gđa. Slobodanka Ključanin, nacionalni koordinator IMPULS projekta za Federaciju Bosne i Hercegovine.

Na početku sastanka nacionalnim koordinatorima se predstavio novi Direktor za međunarodnu saradnju gosp. Anders Sandin. Nakon uvodnog govora voditelja IMPULS projekta učesnici sastanka su radili na usaglašavanju aktivnosti obzirom da je projekat produžen do kraja 2019. godine. Sastanak je iskorišten i za raspravu o prijedlozima za unapređenje, usaglašavanje radnog plana za naredni period, te razgovor o drugim temama koje se tiču dalje implementacije projekta. Koordinatori projekta su kratkim prezentacijama upoznali svoje kolege iz regiona o tekućim aktivnostima, inicijativama i projektima unutar svake agencije.

Sastanak nacionalnih koordinatora ujedno je poslužio i kao priprema za sastanak svih direktora agencija za katastar i kartografiju iz regiona zapadnog Balkana s direktorom Lantmäterieta, koji će se održati u aprilu u Skoplju, Makedonija.

Natrag