ODRŽAN SASTANAK „IMPLEMENTACIJA POLITIKE BiH O PODACIMA ZA TEREN I PREPREKE“ - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK „IMPLEMENTACIJA POLITIKE BiH O PODACIMA ZA TEREN I PREPREKE“

13.09.2019 16:51

Sastanak na temu „IMPLEMENTACIJA POLITIKE BiH O PODACIMA ZA TEREN I PREPREKE“ je održan u glavnom uredu BHANSA-e 12.09.2019. godine.

Bosna i Hercegovina, kao članica međunarodne organizacije civilnog zrakoplovstva (ICAO) dužna je pratiti standarde i najbolje prakse koje navedena organizacija usvaja, te objavljivati informacije relevantne za sigurnost zračne plovidbe u Zborniku zrakoplovnih informacija (AIP BiH). Između ostalog, obaveza je objaviti podatke o svim izgrađenim objektima koji su 100m ili viši od tla za područje Bosne i Hercegovine.

Sastanak je organizovan s ciljem podizanja razine svijesti o navedenoj temi, te u cilju izrade nacrta dokumenta „Politike BiH o podacima za teren i prepreke“.

Na sastanku su učestvovali predstavnici BHANSA-e, Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH-BHDCA, predstavnici svih međunarodnih aerodroma u BiH (Sarajevo, Mostar, Banja Luka i Tuzla), predstavnici većeg broja javnih preduzeća zainteresovanih za ovu tematiku, predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko – pravne oslove RS, te predstavnik Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove, gosp. Denis Tabučić koji je za ovu priliku pripremio i prikladnu prezentaciju.

Natrag