Održan drugi pripremni sastanak za nadležne općinske/gradske službe i zemljišnoknjižne urede - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održan drugi pripremni sastanak za nadležne općinske/gradske službe i zemljišnoknjižne urede

22.04.2017 09:08

U svrhu realizacije VII faze Projekta registracije nekretnina u Federaciji BiH, u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, 21. aprila 2017. godine održan je pripremni sastanak za nadležne općinske/gradske službe i zemljišnoknjižne urede.

Prisutnima se najprije obratio direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović, istaknuvši značaj i rezultate Projekta, potom gosp. Nedžad Pašalić, pomoćnik direktora i rukovoditelj Jedinice za implementaciju Projekta, koji je prisutnima pojasnio sadržaj Projekta. Konsultanti Jedinice za implementaciju Projekta su detaljnije prezentirali obaveze nadležnih općinskih sudova i općina/gradova u pripremi i realizaciji projektnih aktivnosti.

Na sastanku su učestvovali i predstavnici općinskih sudova i općina/gradova planiranih za VII fazu Projekta registracije nekretnina, i to predstavnici iz općinskih sudova iz Sarajeva, Travnika, Visokog, Tešnja, Tuzle, Zenice i Živinica. Ispred Općina/Gradova prisutni su bili predstavnici iz: Ilijaša, Starog Grada-Sarajevo, Vogošće, Busovače, Vareša, Breze, Doboj Juga, Usore, Tešnja, Tuzle, Zenice i Živinica.

Na sastanku su prezentirani: sadržaj projektnih aktivnosti usklađivanja podataka katastra i zemljišnih knjiga, obaveze koje stoje pred nadležnim općinskim sudovima i općinama/gradovima u pripremi i realizaciji projektnih aktivnosti, te primjeri najbolje prakse u postupanju općinskih sudova i općina/gradova u pripremi i realizaciji Projekta registracije nekretnina.

Natrag