OBAVIJEST O JAVNOJ RASPRAVI - ZAKON O GRAĐEVINSKOM ZEMLJIŠTU U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

OBAVIJEST O JAVNOJ RASPRAVI - ZAKON O GRAĐEVINSKOM ZEMLJIŠTU U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

13.02.2020 17:08

Ovim putem obavještavamo zainteresovanu javnost da su oba Doma Parlamenta Federacije BiH prihvatila tekst Nacrta zakona o građevinskom zemljištu u Federaciji BiH i svojim zaključcima utvrdili da isti može poslužiti kao osnov za izradu Prijedloga zakona.

Oba doma Parlamenta Federacije BiH zadužili su predlagaoca da u vezi sa ovim Zakonom organizuje i provede javnu raspravu u trajanju od 60 dana, te da prilikom izrade Prijedloga zakona uzme u obzir sve prijedloge, primjedbe i sugestije iznesene u raspravi, kao i one koje su dostavljene ili će biti dostavljene u pisanom obliku.

U cilju uključenja šire javnosti u proces javne rasprave Nacrt zakona o građevinskom zemljištu u Federaciji BiH objavljuje se na web stranici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, te se svi građani i drugi zainteresovani subjekti pozivaju da se u taj proces aktivno uključe.

Komentari, prijedlozi, primjedbe i sugestije na ovaj zakonski Nacrt mogu se dostaviti do 25.03.2020. godine, u pisanom obliku, na adresu Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, ul.Hamdije Kreševljakovića br.96., 71 000 Sarajevo ili na e-mail adrese: uprava@fgu.com.ba i goran.brkic@fgu.com.ba

O terminu i mjestu održavanja završne sesije javne rasprave obavijestit ćemo naknadno.

 

Nacrt Zakona o građevinskom zemljištu možete preuzeti ovdje:

Natrag