Nadzorna misija Svjetske banke - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Nadzorna misija Svjetske banke

14.05.2019 11:23

Nadzorna misija Svjetske banke je u posjetu Bosni i Hercegovini, u okviru kojeg u Federaciji Bosne i Hercegovine boravi u razdoblju od 13. do 15. maja 2019. godine. Nadzornu misiju Svjetske banke na čelu s gosp. Camilleom Bourguignonom je u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove dočekao direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove gosp. Željko Obradović i rukovodilac Jedinice za provedbu Projekta registracije nekretnina u Federaciji BiH gosp. Nedžad Pašalić.

Svrha misije je unaprijediti pripremu dokumenta o dodatnom finansiranju i razgovori o nastavku projektnih aktivnosti koje će uključivati period dodatnog finansiranja. Razgovaralo se o projektnom dokumentu, rezultatima, strategiji javnih nabavki i planu nabavki, nacrtu pravnog sporazuma te o nacrtu plana povlačenja i trošenja sredstava odnosno finansijskih tokova.

Članovi misije će održati sastanke sa predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinsko- pravne poslove, predstavnicima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-e, predstavnicima Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine, predstavnicima Federalnog Mnistarstva finansija i predstavnicima Ministarstva finansija Republike Srpske.

Natrag