NADZORNA MISIJA SVJETSKE BANKE U POSJETI FEDERALNOJ UPRAVI ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

NADZORNA MISIJA SVJETSKE BANKE U POSJETI FEDERALNOJ UPRAVI ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

17.10.2017 12:16

Nadzorna misija Svjetske banke je u posjeti Bosni i Hercegovini u okviru koje u Federaciji Bosne i Hercegovine boravi u periodu od 16. do 18. oktobra 2017. godine. Svrha posjete je pregled implementacije Projekta registracije nekretnina, odnosno praćenje napretka realizacije i razmatranje nadolazećih aktivnosti u nastavku uspješne implementacije Projekta. Poseban akcenat je stavljen na komponentu B, tj. na razvoj infrastrukture za registraciju nekretnina. Misija je također nastavila s praćenjem socijalnog utjecaja kroz projekt harmonizacije.

Nadzornu misiju Svjetske banke, na čelu s gosp. Camilleom Bourguignonom, u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove su dočekali direktor Uprave gosp. Željko Obradović te rukovoditelj Jedinice za implementaciju Projekta registracije nekretnina u FBiH gosp. Nedžad Pašalić.

Delegacija će u ovom periodu posjetiti Općinski sud u Živinicama - Zemljišnoknjižni ured, u cilju uvida u aktivnosti na terenu na usaglašavanju podataka o nekretninama između katastra i zemljišne knjige. Tom prilikom delegacija je posjetila i romsko naselje Ciljuge s ciljem provjere informiranosti ove ranjive grupe o projektu usaglašavanja podataka o nekretninama između katastra i zemljišne knjige.

 Članovi Nadzorne misije Svjetske banke će do kraja posjete održati više tematskih sastanaka s predstavnicima institucija Federacije BiH i Jedinice za implementaciju Projekta registracije nekretnina u FBiH.

Natrag