Nadzorna misija Svjetske banke u posjetu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Nadzorna misija Svjetske banke u posjetu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove

10.06.2016 13:02

Nadzorna misija Svjetske banke je u posjeti Bosni i Hercegovini, u okviru koje boravi u Federaciji Bosne i Hercegovine u periodu od 8. do 13. juna 2016. godine. Svrha posjete je srednjoročni presjek Projekta registracije nekretnina, zatim procjena napretka realizacije i razmatranje predstojećih aktivnosti u nastavku uspješne implementacije Projekta. Nadzornu misiju Svjetske banke predvodi gosp. Camille Bourguignon.

Delegacija je 8. 6. 2016. godine posjetila Općinski sud u Zavidovićima, Zemljišnoknjižni ured, u cilju uvida u aktivnosti na terenu na usaglašavanju podataka o nekretninama između katastra i zemljišne knjige.

Nakon toga je u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, 9. 6. 2016. godine, održan cjelodnevni sastanak članova misije Svjetske banke sa Željkom Obradovićem, direktorom Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Nedžadom Pašalić, rukovoditeljem Jedinice za implementaciju Projekta, te osobljem Jedinice. Glavna tema sastanka bio je srednjoročni presjek Projekta registracije nekretnina, te se razgovaralo o svim dosadašnjim postignutim rezultatima u implementaciji Projekta i planiranim budućim aktivnostima.

Članovi nadzorne misije Svjetske banke će do kraja posjete održati više tematskih sastanaka s predstavnicima institucija Federacije BiH i Jedinice za implementaciju Projekta registracije nekretnina u FBiH.

Natrag