Primopredaja geodetske opreme - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Primopredaja geodetske opreme

03.03.2016 10:56

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je u okviru realizacije Projekta registracije nekretnina, koji se provodi putem kreditnih sredstava Svjetske banke, te putem sufinansiranja u saradnji s lokalnim jedinicama samouprave i organima uprave drugih nivoa, izvršila nabavku geodetske opreme namijenjene za unaprjeđenje rada službi nadležnih za poslove održavanja premjera i katastra nekretnina.

Primopredaja opreme nabavljene putem navedenih aktivnosti je izvršena u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove 2. 3. 2016. godine, a tom je prilikom direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove g. Željko Obradović sve prisutne predstavnike općinskih službi u svom pozdravnom govoru upoznao s trenutnim aktivnostima i projektima koje realizira Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Predstavnici općina koje su obuhvaćene ovom nabavkom su istakli zahvalnost i podršku budućim projektima ovog tipa. Također, osigurana je i tehnička podrška u periodu od jedne godine. Dobavljač opreme „GeoWILD“ d.o.o. Sarajevo će prema potpisanom ugovoru biti dostupan za pružanje dodatne pomoći i održavanje obuka za rad na spomenutom instrumentariju.

Općine za koje su ovom prilikom nabavljene totalne stanice su:

  1. Banovići
  2. Livno
  3. Olovo
  4. Gradačac.

Natrag