Godišnja konferencija „Land and Poverty 2014“ - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Godišnja konferencija „Land and Poverty 2014“

28.03.2014 16:12

U sjedištu Svjetske banke u Washingtonu (SAD) od 24. do 27. ožujka održana je godišnja konferencija „Land and Poverty 2014“ pod nazivom „Integrating Land Governance into the Post-2015 Agenda – Harnessing Synergies for Implementation and Monitoring Impact“.

Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove ravnatelj g. Željko Obradović i koordinator CILAP projekta g. Nedžad Pašalić, te Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske ravnatelj g. Miloš Komljenović i koordinator CILAP projekta g. Darko Mišković, u pratnji ravnateljice CIPAP projekta gđe Anđe Zimić.

Na konferenciji je sudjelovalo oko 500 predstavnika iz cijelog svijeta uključenih prvenstveno u projekte zemljišne administracije Svjetske banke, uz predstavnike Svjetske poljoprivredne organizacije (FAO), Svjetske federacije geodeta (FIG) i predstavnike drugih institucija. Tema ovogodišnje konferencije, osim razmatranja kako integrirati upravljanje zemljištem u koncepte razvoja globalnog društva poslije 2015. godine, bilo je i pitanje ravnopravnosti žena i manjina u pristupu i pravu na zemljište.

G. Željko Obradović, gđa Anđa Zimić i profesor Željko Bačić prezentirali su rad o izgradnji kapaciteta kroz projekt Svjetske banke i CILAP projekt u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Building Capacity and Communication for Land Administration in BiH”.

Tijekom konferencije održan je niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke u vezi s realizacijom projekta „Real Estate Registration Project“ – RERP, koji je započeo u rujnu prošle godine, a koji se financira kreditnim sredstvima Svjetske banke. Glavna aktivnost ovog projekta je usuglašavanje katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka u urbanim područjima.

Istaknuto je zadovoljstvo pripremnim radnjama i samom realizacijom dosadašnjih aktivnosti.

Natrag