DOGOVOREN PLAN AKTIVNOSTI VEZAN ZA USPOSTAVLJANJE ADRESNOG REGISTRA U OPĆINAMA KALESIJA, BANOVIĆI I STARI GRAD - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

DOGOVOREN PLAN AKTIVNOSTI VEZAN ZA USPOSTAVLJANJE ADRESNOG REGISTRA U OPĆINAMA KALESIJA, BANOVIĆI I STARI GRAD

28.11.2017 14:55

U Općini Kalesija je 27. 11. 2017. godine održan radni sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici općina Kalesija i Banovići i članovi radne grupe za adresni registar, a teme sastanka su bile: analiza postojećeg sistema naseljenih mjesta, pregled plana podjele na ulice i trgove za sva naseljena mjesta u skladu sa zakonom. Na sastanku su prezentirani i budući koraci u vezi s uspostavljanjem adresnog registra, tj. izrada poligona ulica i usvajanje općinskih odluka o adresnom sistemu.

Općina Stari Grad je također izrazila zainteresiranost za uspostavljanje adresnog registra pa je u cilju ostvarivanja saradnje 28. 11. 2017. godine održan radni sastanak na kojem su prezentirane ugovorne obaveze i faze uspostavljanja adresnog registra, te aplikacija za uspostavljanje i vođenje adresnog registra. Na kraju sastanaka istaknute su prednosti koje će uspostavljanje adresnog registra donijeti općini.

Navedene općine će realizaciju projekta početi potpisivanjem ugovora o zajedničkim obavezama pri uspostavljanju i održavanju podataka adresnog registra.

Natrag