Četvrti okrugli stol na temu "Zakon o stvarnim pravima – razmjena iskustava, metodologija rada te ujednačavanje prakse" - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Četvrti okrugli stol na temu "Zakon o stvarnim pravima – razmjena iskustava, metodologija rada te ujednačavanje prakse"

13.05.2015 08:06

U skladu s planiranim aktivnostima CILAP projekta u Mostaru je 12. 5. 2015. godine održan nastavak okruglog stola posvećen Zakonu o stvarnim pravima, u cilju razmjene iskustava te usaglašavanja metodologije rada i ujednačavanja prakse.

Okrugli stol su otvorili g. Goran Brkić, pomoćnik direktora za Sektor za imovinskopravne poslove, i gđa Anđa Zimić, direktorica švedskog CILAP projekta, koji su iskazali svoje zadovoljstvo odazivom učesnika i njihovim aktivnim učestvovanjem u radu na ovu temu i u drugim gradovima.

Okrugli stol su vodili lokalni moderatori g. Duško Medić, sudija Ustavnog suda Republike Srpske, i gđa Larisa Velić, profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici. Metoda, odnosno način rada bili su interakcija i neposredan razgovor, odnosno diskusija učesnika iz oba entiteta kako bi se uočili problemi i predložila valjana rješenja.

Održavanje sljedećeg, petog okruglog stola u ovoj godini planiran je u Trebinju, nakon čega će se uzeti u obzir svi zaključci okruglih stolova i donijeti prijedlozi u svrhu ujednačavanja prakse, kao i, ukoliko bude bilo potrebe, pokretanja inicijativa za poboljšanje postojeće relevantne zakonske regulative.

Natrag